Suutarit.com — Kertoo mistä suutarit löytyvät Suomessa

Tiedotteet: Millaisia pelejä olisi mukava pelata vapaapäivänä?

Vapaapäivä ja vettä sataa kuin saavista kaatamalla. Ulos ei ole kiva mennä, eikä sisällä ole mitään tekemistä. Päivä tuntuu pitkältä, ankealta ja harmaalta. Raskas työviikko on takana, eikä odotettu vapaapäivä ole mennyt ollenkaan suunnitelmien mukaisesti. Mikä siis neuvoksi? Jotain mukavaa olisi hauska tehdä, mutta aivot lyövät pahasti tyhjää. Koko päivää ei ole mukava viettää vain elokuvia katsellen tai kotiaskareita tehden, onkin aika kehittää mukavampaa tekemistä.

Pelit ovat yksi ratkaisu tylsyyteen. Pelata voit niin yksin kuin yhdessä, samassa tilassa tai eri paikoista käsin. On lautapelejä, korttipelejä, noppapelejä, pallopelejä, pulmapelejä, erilaisia online pelejä, sekä niin monia erilaisia pelejä. Mistä löytää itselleen mieluisimmat pelit, jos pelaaminen ei vielä ole erityisen tuttu käsite? Tässä artikkelissa perehdymme siihen, millaisia pelejä vapaa-ajalla voi olla mukavaa pelata. Tutustu videopeleihin, korttipeleihin ja lautapeleihin, kenties löydät itsellesi mieluisan pelin samalla.

Lautapelit ovat kotien klassikoita

Lähes jokaisesta kodista löytyy jokin lautapeli. Aikoinaan suuressa suosiossa olivat Trivial Pursuit pelit, mutta niiden mukana syntyi ongelma, sillä pelit eivät olleet ajankohtaisia kauaa. Viisi vuotta vanhan Trivial Pursuitin pelaaminen saattoi olla hyvin haastavaa, sillä kysymykset eivät olleet enää ajankohtaisia. peli on kuitenkin legendaarinen ja uusia versioita ilmestyy vuosittain. Jos siis kaipaat muistamiseen ja tietoon perustuvaa peliä, voi Trivial Pursuit olla mahtava ratkaisu.

Monopoly on yksi suosituimmista peleistä, jota on tituleerattu muun muassa taistelupeliksi ja sotepeliksi, sillä peli nostattaa suuria tunteita vaikka kyseessä onkin vain ostamiseen ja myymiseen perustuva peli. Peli sopii lähes kaikenikäisille, mutta voi aiheuttaa ajoittain tuskastuneisuutta pelaajissa. Jos Monopoly ei innosta, on tarjolla kuitenkin klassikoita, kuten Afrikan Tähti, Cluedo, Arvaa Kuka sekä monet muut hauskat lautapelit.

Palapelit ja korttipelit hurmaavat vuodesta toiseen

Raskaan työviikon jälkeen voi olla mukavaa lepuuttaa aivoja ilman mitään ylimääräistä ärsykettä. Palapelit ovat säilyttäneet suosionsa vuodesta toiseen. Eri ikäryhmille on erilaisia palapelejä, joiden haastavuus vaihtelee. Vaikka 2000 palan palapeli voi kuulostaa suurelta projektilta, on se kuitenkin sen arvoinen. Palapeliä voi koota useampana iltana, samalla musiikkia kuunnellen ja antaen ajatuksen harhailla. Mikään ei myöskään estä palapelien kokoamista myös hyvässä seurassa. Palapeli voi olla esimerkiksi ystävysten yhteinen projekti, jota kootaan iltaa istuessa.

Korttipelit ovat eräänlainen klassikko. Pelaaminen voi olla hauska tapa viettää iltaa ystävien kanssa. Pelaaminen voi tapahtua pienillä panoksilla, eikä peliä tarvitse ottaa vakavissaan. Toisaalta myös nettikasinoilla on mahdollista päästä erilaisiin pokeripöytiin, jolloin tarjolla voi olla pokerin pelaamista tietokoneen ohjelmistoa vastaan tai oikeiden pelaajien kanssa.

Videopelit yksin ja yhdessä

Lähes jokaisesta kotitaloudesta löytyy tänä päivänä jokin konsoleista, tietokone sekä internetyhteys. Videopelit eivät yleensä ole erityisen kalliita ja parhaimmillaan pelejä pääsee pelaamaan jopa ilmaiseksi. Suosituimpiin konsolipeleihin kuuluvat Fallout ja Minecraft. Pelaaminen voi tapahtua niin samalla konsolilla pelaten, kuin myös etänä verkossa pelaten. Uusia konsolipelejä ilmestyy tuon tuosta, eikä pelejä tarvitse enää hankkia fyysisinä peleinä. Nykyisin pelit voi ladata suoraan konsoleille, jolloin ne eivät vie tilaa hyllyistä.

Videopelit ovat myös tietokoneella suuressa suosiossa. Videopelien pelaaminen on kehittynyt huomattavasti ja nykyisin suuressa suosiossa on e-urheilu, jota harrastetaan erilaisia pelejä pelaamalla. Tunnetuimpia e-urheilussa pelattuja pelejä ovat Overwatch, Call of Duty, Counter Strike: Global Offensive, League of Legends sekä Rocket League. Usein pelejä on mahdollista pelata ilmaiseksi, mutta myös maksullisia pelejä löytyy. Tietokoneilla pelatessa onnistuu pelaaminen hyvin etänä, sillä jokainen pelaaja tarvitsee oman koneensa.

Oman suosikkipelin löytyminen voi olla ajoittain haastavaa, mutta se on usein sen arvoista. Pelaaminen tuo arkeen vaihtelua sekä pienen hippusen piristystä.

Suutarit.com ei voi taata tietojen paikkansapitävyyttä. Auta pitämään tiedot ajan tasalla ilmoittamalla uusista aukioloajoista, osoitteenmuutoksista jne. Jos haluat esimerkiksi korjausompelua tai muita sellaisia palveluita, ne eivät yleensä kuulu suutareille vaan ompelimoille. Silloin Ompelimot.com on oikea paikka.