Suutarit.com — Kertoo mistä suutarit löytyvät Suomessa

Tiedotteet: Yleistyvätkö taittuvat älypuhelimet?

Moni varmasti muistaa vielä taitettavat puhelimet vuosituhannen vaihteen jälkeen. Niistä tuli hyvin suosittuja, sillä ne olivat pieniä ja kevyitä. Teknologian kehittymisen myötä puhelimet ovat kehittyneet huimasti ja tarjolla on paljon erilaisia älypuhelimia mitä parhaimmilla ominaisuuksilla. Myös taitettavat puhelimet tekevät paluuta.

Unsplash

Taittopuhelimet saivat valtavan suosion noin 15-20 vuotta sitten, mutta kun älypuhelimia alkoi tulemaan markkinoille, taittuvien puhelimien tarjonta hiipui. Teknologian ansiosta taittopuhelimia on alettu tuomaan markkinoille uudestaan, tällä kertaa älypuhelinmalleina. Niiden kysyntä on jonkin verran kasvanut, vaikka suosio ei samanlaista olekaan kuin aikaisemmin.

Taitto- ja älypuhelimen yhdistelmä

Älypuhelimien ominaisuudet kasvavat jatkuvasti, kun uusia malleja tuodaan markkinoille. Niistä pyritään tekemään entistä tehokkaampia ja uusia ominaisuuksia lisätään jatkuvasti. Puhelimista on tehty paljon muutakin kuin viestintäväline. Monia malleja myydään jo esimerkiksi pelitarkoitukseen, jos haluaa pelata erilaisia verkkopelejä. Ominaisuuksilla on merkitystä kun halutaan pelata pelejä, kuten ruletti NetBet -sivustolla tai konsolipelejä.

Viime vuosien villityksenä on alettu näkemään myös taittopuhelimia, joita löytyy etenkin Motorolan, Nokian ja Samsungin valikoimista. Älypuhelimien osalta kyseessä on tosiaan taittopuhelin, joka taittuu näytön keskeltä esimerkiksi Samsungin malleissa. Artikkelia kirjoitettaessa markkinoilta löytyvä Samsungin Z Flip 4 muistuttaa ulkoisesti vanhoja tuttuja simpukkamalleja.

Taittopuhelimen edut ja haitat

Suurimmat haasteet taittopuhelimissa tuntuu olevan kameran laatu, akun kesto sekä muotoilu. Kameran laatu ei välttämättä vastaa täysin perinteisemmän älypuhelimen laatua. Mallista riippuen myös akun kestossa on eroja. Taittuvissa puhelimissa nousee esiin helposti myös puhelimen muoto ja se, miten helposti saumat tuntuvat.

Vastaavasti taas valokuvaamisen etuna on, että taittopuhelimen saa helpommin jätettyä seisomaan itsekseen, kun ottaa kuvan esimerkiksi ajastimella. Muotoilun osalta taas plussaa on, että se ei vie kovin paljon tilaa ja käyttö onnistuu kätevästi myös yhdellä kädellä.

Yksi suurimmista haitoista on kuitenkin puhelimen hinta. Monet taittopuhelinmallit ovat melko tyyriitä, joka myös vaikuttaa ihmisten ostohalukkuuteen. Useimpien mallien hinnat pyörivät noin tonnin molemmin puolin.

Taitettava älypuhelin loistava työväline

Jos taitettava älypuhelin johonkin silti sopii täydellisesti, niin se on töiden tekemiseen. Työasioiden hoitamista helpottaa kummasti se, että asiat voi hoitaa yhdellä laitteella. Moni kantaa mukanaan läppäriä, puhelinta sekä latureita. Tabletti voisi olla kevyt vaihtoehto, mutta sekin vaatii jo erillisen hiiren ja näppäimistön tehokkaampaan työskentelyyn.

Taitettava älypuhelin yhdistää parhaimmillaan nämä kaikki eikä vie paljon tilaa. Lisäksi sitä on kevyt kuljettaa mukana. Videopalaverit onnistuvat kätevästi mistä tahansa. Taittuva näyttö voidaan halutessaan myös jakaa niin sanotusti kahtia, jolloin esimerkiksi ylälaidassa näkyy palaveriin osallistuvat ihmiset ja alalaitaan voi vaikka avata muistiinpanosovelluksen.

Taitettavat älypuhelimet voivat mallista riippuen myös tukea hienosti erilaisia sovelluksia, joita työntekemiseen tarvitsee. Ja kun näytön voi jakaa kahtia, niin useampaa sovellusta on näppärä käyttää samaan aikaan. Mallista riippuen sovellukset voi myös asettaa tehtäväpalkkiin, aivan kuten tietokoneessa, jolloin niiden avaaminen onnistuu helposti ja nopeasti.

Taittuvien älypuhelimien yleistyminen

On hankala sanoa miten paljon taittuvat älypuhelimet tulevat yleistymään. Niiden suosio ei ainakaan tämän artikkelin kirjoitushetkellä ole yhtä kovassa suosiossa kuin joskus 15-20 vuotta sitten. Se, että saavuttaako taittuvat älypuhelimet edes vuosituhannen vaihteen kaltaista suosiota, tuntuu ainakin tässä vaiheessa epätodennäköiseltä. Mutta koskaan ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

On kuitenkin selvää, että tiettyjen ominaisuuksien tulisi parantua, jotta taittuvista puhelimista saisi vielä entistä suositumpia. Monelle akun kesto ja kameran kuvanlaatu ovat tänä päivänä tärkeitä asioita, sillä puhelimella halutaan hoitaa aivan kaikki yhteydepidosta pelaamiseen sekä työasioiden hoitamisesta valokuvaamiseen.

Unsplash

Suosiota on vielä vaikea ennustaa

Tähän mennessä olemme nähneet taittuvia älypuhelimia esimerkiksi Samsungilta, Honorilta, Nokialta ja Motorolalta. Mutta odotamme jännityksellä vielä älypuhelinjätti Applen versiota. Siitä liikkuu paljon huhuja mutta mallia ei ole vielä julkaistu. Apple on kuitenkin yksi niistä puhelinvalmistajista, joka tuntuu näyttävän suuntaa puhelimien ja niiden muotoilun trendeissä.

Mikäli Applelta saadaan taittuva älypuhelin, se voi helposti myös muuttaa niiden suosion suuntaa. Jäämmekin jännityksellä odottamaan miltä tulevaisuus näyttää.

Suutarit.com ei voi taata tietojen paikkansapitävyyttä. Auta pitämään tiedot ajan tasalla ilmoittamalla uusista aukioloajoista, osoitteenmuutoksista jne. Jos haluat esimerkiksi korjausompelua tai muita sellaisia palveluita, ne eivät yleensä kuulu suutareille vaan ompelimoille. Silloin Ompelimot.com on oikea paikka.